Recenzja BlitzWolf BW-M1 – kabel micro usb, lampka i wiatrak na usb

Zestaw BlitzWolf BW-M1 zamawiałem w połowie czerwca kiedy to pojawił się na nią preorder a niniejszą recenzję piszę już po dwu tygodniowych testach.

Zakup i przesyłka

Ponieważ zestaw kupowałem jak dostępny był preorder to płaciłem 2,99$ z wysyłką. zamówione: 16 czerwca, wysłane: 4 lipca, odebrane: 15 lipca.

Zawartość zestawu

Całość zapakowana jest w woreczek strunowy podobny to tych od sprzętu Xiaomi. W zestawie od Blitzwolf znajdziemy:

  1. kabel USB do micro USB,
  2. końcówkę do złożenia lampki,
  3. silnik do złożenia wiatraka,
  4. śmigło do wiatraka.

2016-07-30 15.15.49  2016-07-30 15.15.57 2016-07-30 15.16.07 2016-07-30 15.18.12

Specyfikacja

Według Banggood.com specyfikacja jest następująca:

 Producent  BlitzWolf
 Model  BW-M1
 Materiał  TPE
 Zasilanie  5V
 Kabel  USB A Męski do Micro B Męski
 Kabel  2A(Max)
 Moc LED  1W(Max)
Moc wiatraka  0.75W(Max)
 Kolory  Niebieski, Biały, Różowy
 Waga  32g ± 5g (Kabel + LED + Wiatrak)

I z tego co jestem w stanie sam pomierzyć to jak w większości rzeczy z Banggood opis jest zgodny ze stanem faktycznym.

Kabel micro USB

Specyfikacja podaje, że można nim wyciągnąć MAX 2A, ja tego wyniku nie osiągnąłem. Telefon (Xiaomi Redmi Note 3) podpięty to power banku Xiaomi 10000 mAh maksymalnie pobierał 0,95A a w przypadku telefonu Umi Rome X maksymalnie pobierał 0,86A. WAŻNE: Kabel ma tylko funkcję ładowania i nie może służyć do transferu danych. Ma też odwróconą wtyczkę od USB. Oznacza to, że jest bardziej dostosowany do pracy z telefonem jak jest przegięty w formie litery „U” niż na prosto. Podłączając telefon do komputera ekran mamy odwrócony w dół.

2016-07-30 15.20.19

Lampka LED

Oczywiście tworzymy ją wybierając kabel micro USB i końcówkę z LED. Lampka świeci jasnym światłem bez możliwości regulacji jasności. Mimo, że panel świecący wydaje się mały to lampka daje sporo światła.

2016-07-30 16.17.57 2016-07-30 16.18.07 2016-07-30 16.18.15

W trakcie pracy lampka pobiera od 0,19A do 0,20A prądu.

2016-07-30 16.20.53 2016-07-30 16.20.41

Wadą lampki jest brak np. przełącznika trybu pracy. Do tej pory korzystałem z Xiaomi v2 i tam mając przycisk mogłem sobie regulować jasność LED. Poniżej dwa zdjęcia do porównania Blitzwolfa (niebieska) do Xiaomi (biała).

2016-07-30 16.22.52 2016-07-30 16.23.03

Wiatrak

Wpinamy śmigło do silnika i podpinamy do kabla. Wiatrak po chwili rozpędza się do maksymalnych obrotów. Na plus jest to, że nie jest głośny i nie powoduje żadnych wibracji. Szczególnie że dość często używam tego typu wiatraczka podpiętego do power banku. Wiatrak jest cichy a z odległości 50-60 cm nadal czuć strumień powietrza od wiatraczka. Używając go w autobusie bez klimatyzacji czy na powietrzu należy odległość skrócić o połowę ponieważ wiatrak nie ma bardzo dużej mocy. Dzięki temu jeśli wsadzimy przez przypadek palec w wiatrak po prostu się zatrzyma nie raniąc nas. Szczególnie przydatne jak się ma dzieci. Wiatrak mimo pracy przez wiele godzin nie nagrzewa się a temperatura silnika jest trochę większa niż nasze ciało.

2016-07-30 16.43.20 2016-07-30 16.44.16

Wiatrak podczas pracy pobiera 0,13A prądu co jest lepszym wynikiem niż przy wiatraku Xiaomi, który pobiera około 0,19A na starcie a potem 0,16A co może mieć znaczenie przy pracy na power banku.

2016-07-30 16.45.21

Dla porównania poniżej zdjęcia wiatraka od Xiaomi (biały). Na plus dla Blitzwolf jest to, że zużywa mniej prądu i według mnie jest odrobinę mocniejszy (ale to tylko moje odczucie). Niestety minusem jest to, że będąc składanym jest dłuższy niż ten od Xiaomi. Mam też wrażenie, że produkuje je (i Xiaomi i Blitzwolf-a) jedna fabryka ponieważ śmigła są identyczne i gdyby nie kolor miałbym problem z rozróżnieniem które są które.

2016-07-30 17.02.56 2016-07-30 17.03.09

Podsumowanie

W cenie około 5$ (w dniu pisania tej recenzji 4,99$) dostajemy zestaw 3w1. Do tej pory używałem oddzielnie lampkę i oddzielnie wiatrak od Xiaomi zauważyłem, że nigdy jednocześnie i dlatego zdecydowałem się na zestaw od Blitzwolf. Cały zestaw jest przydatny i poręczny dzięki możliwości właśnie rozłączania poszczególnych członów. Zastanawiam się jak zachowa się połączenie micro usb po kilkuset wpięciach i czy uda mi się ewentualnie dopasować inny kabel. W ogólnej skali, jak miałbym ocenić od 0 do 10 to dałbym mocne 8 punktów i zdecydowanie polecił produkt. 1 punkt odbieram za brak sterowania LED i 1 pkt za to, że nie można wpiąć kabla dwustronnego Blitzwolf do końcówek LED i wiatraka.

Zestaw BlitzWolf BW-M1 kupisz na Banggood.com

25

Przedmiot:


  • 7 myśli o “Recenzja BlitzWolf BW-M1 – kabel micro usb, lampka i wiatrak na usb

    • bzyk

      (Lipiec 31, 2016 - 3:10 pm)

      Na http://www.banggood.com można użyć kodu „12blitzw” i obniżyć cene z US$4.99 na US$4.49

      • kruprz

        (Lipiec 31, 2016 - 9:05 pm)

        Tak, wiemy i jest już stosowny wpis w promocjach. Tutaj nie pisaliśmy bo cena za X czasu może ulec zmianie 🙂

    • bzyk

      (Lipiec 31, 2016 - 4:38 pm)

      A jakie masz odczucia co do ilości dawanego światła pomiędzy XiaoMi a BlitzWolf?

      • kruprz

        (Lipiec 31, 2016 - 9:07 pm)

        Ja do tej pory miałem od Xiaomi lampkę w wersji v2 więc z regulacją światła i większą od v1. Do v2 jak się porówna to v2 jest mocniejsza bo jest większa i ma więcej diod.

    • eSUBA94

      (Lipiec 31, 2016 - 4:57 pm)

      Jeszcze jak możesz sprawdź jakość światła przy nagrywaniu filmów bo ja używam xiaomi v1 bo lepsze światło daje moim zdaniem do filmów.

      • kruprz

        (Lipiec 31, 2016 - 9:07 pm)

        Możesz mi opisać jak miałbym taki test przeprowadzić żeby było wiadomo czy jest lepiej czy nie? 🙂

    • bxv

      (Wrzesień 1, 2016 - 5:03 pm)

      Mam wiatrak xiaomi, cały czas pobiera 0.14~0.13A, miernik usb keweisi

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *